Doorlezen in de zomervakantie met de VakantieBieb

Leonie KastenGeen categorie

Per 1 juni is de VakantieBieb weer geopend.
Vanaf groep 3 bieden wij onze leerlingen structureel leesonderwijs aan. We lenen regelmatig bibliotheekboeken en ook een bezoek aan de bibliotheek staat op het lesprogramma.

In de vakantie lezen de kinderen minder. Het is immers vakantie. Toch is het aan te raden om te blijven (voor)lezen. Blijven lezen helpt namelijk een terugval in leesvaardigheid / AVI niveau te voorkomen.

De VakantieBieb-app biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. Bijvoorbeeld Deze mop is top van Paul van Loon, Met opa door Europavan Tamara Bos, Level 13, Game Over van Esther van Lieshout en De Zevensprong van Tonke Dragt.

En dat helemaal gratis. De VakantieBieb is een zomercadeautje van de Bibliotheek en is gratis te downloaden zonder lidmaatschap.

In de VakantieBieb staan nu al de e-boeken voor de kinderen. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar.
De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.