Letterfeest

CBS De VrijenburgAlgemeen

Het is zover, groep 3 heeft op dit moment kern 6 afgesloten. Dit is een belangrijk moment bij ons in groep 3, want dit betekent dat alle losse letters zijn aangeboden. De allerlaatste letter waar wij de eerste periode in onze groep mee afsluiten is de ei van: geheim letterfeest.

Een geheim letterfeest? Jazeker, op vrijdag 28 januari was het eindelijk zover. Vandaag konden alle leerlingen van groep 3 hun letterdiploma in ontvangst nemen van onze directie, Daphne Kap en Lisette Kummu. Wat een spannend moment was dit, vooral omdat de juffen dit al een tijdje wisten, maar de kinderen wisten van niks.

Onze dag begon al een beetje gek, de hele gang was versierd en ook de klas was een waar feestje voor het oog. De juf had de letterpet op die ze alleen draagt tijdens het voorlezen van de ankerverhalen (verhalen die horen bij een kern van Veilig Leren Lezen). In de klas stonden er overal boeken klaar, die we nog even mochten lezen voordat de juf ging vertellen wat we gingen doen. 

Het was een LETTERFEEST!

We startten met een speurtocht over de hele verdieping van groep 3, waarvan de uitkomst een zin was. Nadat we dit hadden gedaan, gingen we even buiten rennen en spelen om daarna in de klas een eigen letterpet te maken met daarop allemaal letters die we hebben geleerd. Wat een gezellige ochtend was dit en de juf had nog een verrassing. De juf heeft allemaal filmpjes van papa’s en mama’s gekregen die iets tegen de kinderen hebben gezegd, want helaas vierden we het feest zonder bezoek. Tijdens het eten keken we gezellig een film met wat lekkers want we hadden wel wat te vieren vandaag. 

Na de tweede keer buiten spelen was er iets geks; de camera stond aan en alle papa’s en mama’s konden met ons meekijken in de klas. Ook waren juf Lisette en juf Daphne er, dat was wel even heel spannend. Één voor één werden de kinderen naar voren geroepen en kregen ze hun allereerste schooldiploma waarop staat: Ik heb alle letters geleerd!

Wat een leuke dag was dit, even een moment om te vieren hoe ontzettend goed wij het eigenlijk doen en waarin alle kinderen even goed in het zonnetje werden gezet door de juffen. 

En maandag? Dan gaan wij gewoon weer aan het werk, met misschien nog een paar ballonnen en slingers, in kern 7.