Wij hebben een enthousiaste en actieve ouderraad!

Wij helpen het team om activiteiten te organiseren, denk hierbij aan een projectweek, Sinterklaas, Kerst, Pasen, het slaapfeest, Sport en Speldag, kamp en de afscheidsavond van groep 8.

De ouderraad beheert de vrijwillige ouderbijdrage. Elk schooljaar leggen we hierover verantwoording af door middel van een financieel jaarverslag en begroting bij de medezeggenschapraad.

We vergaderen 1 x in de 3 maanden.
Voor de activiteiten (Sint, Kerst etc.), worden commissies gevormd.
Deze bestaan uit OR leden en teamleden. Deze commissies vergaderen meerdere malen.

Heeft u een idee, vragen of opmerkingen, laat het ons dan weten via de ideeënbus in de hal van de school (naast de conciërgeruimte).
Wilt u uw naam en telefoonnummer vermelden zodat wij contact met u op kunnen nemen. U kunt ons natuurlijk ook mailen: vrijenburg_or@pcpobr.nl

Wij kunnen uw hulp bij de genoemde activiteiten goed gebruiken! Wij hangen op verschillende plekken in de school intekenlijsten op. Wij sturen mailtjes via de klassenouder, de weekbrief en Maxclass. Wilt u helpen bij de activiteiten die voor onze kinderen worden georganiseerd, maar heeft u beperkte tijd, schrijf u dan in op 1 van de intekenlijsten of reageer op de weekbrief of e-mail! Vaak kunt u, met een enkel uurtje, ons heel goed helpen en daarmee natuurlijk een leuke activiteit voor uw zoon of dochter helpen realiseren!

We zijn altijd op zoek naar nieuwe, actieve en enthousiaste leden.

Wij wensen u een goed schooljaar met veel leuke activiteiten voor onze kinderen.

Mocht u nog vragen hebben kunt u met ons contact opnemen.

Met vriendelijke groet,

De Ouderraad
vrijenburg_or@pcpobr.nl

Een veelgehoorde vraag is: Waarom de ouderbijdrage?

De Overheid financiert wat nodig is om behoorlijk onderwijs te kunnen verzorgen. Echter extra activiteiten zoals bijvoorbeeld de Sint- en Kerstviering, maar ook de schoolreis moeten dus op een andere manier worden bekostigd. Daarom wordt een jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage gevraagd.

De bedragen voor schooljaar 2016 – 2017:

voor de groepen 1 en 2; € 41,50
voor de groepen 3 en 4: € 46,00
voor groep 5; € 45,00
voor groep 6;  € 50,00
voor groep 7; € 54,00
voor groep 8; € 25,00.

Groep 8 gaat op kamp en betaalt dit voor aanvang van het kamp, voor hen is daarom de ouderbijdrage lager.
De groepen 1 t/m 7 gaan dit schooljaar weer op schoolreis op 26 en 27 september, de ouderbijdrage is inclusief de schoolreis.

Hierbij een beknopte opsomming van de activiteiten waaraan de ouderbijdrage wordt besteed:

Omdat wij transparant willen zijn, word er een financieel jaarverslag opgesteld waarin u kunt zien waaraan het geld zal worden uitgegeven.

Hierbij een beknopte opsomming:

activiteit wanneer begroting per leerling
project/ kinderboekenweek november 16 € 200,00     € 0,53
sinterklaasfeest december 16                       € 2.250,00 € 6,00
Kerst december 16                                          € 2.000,00 € 5,33
onderbouwfeest oktober 16                          € 650,00     € 1,73
schoolslaapfeest april 17                                € 350,00    € 0,93
Pasen maart 17                                                € 1.000,00 € 2,67
sport/speldag mei 17                                     € 1.000,00 € 2,67
avondvierdaagse juni 17                               € 100,00     € 0,27
afscheid groep  juli 17                                    € 500,00    € 1,33
vader/moederdag/leerling verjaardag      € 800,00     € 2,13
bankkosten                                                      € 175,00      € 0,47
schoolreis september 16                               € 8.000,00 € 21,05
subtotaal                                                          €17.025,00 € 45,40
onvoorzien                                                      € 400,00     € 1,06
totaal                                                                €17.425,00 € 46,46

Rekeningnummer

Het rekeningnummer van de ouderraad is:
NL58RABO0136220185 t.n.v CBS de Vrijenburg OUDERRAAD
Dit nummer is dus voor de ouderbijdrage.

Leden:

Ouderraad CBS De Vrijenburg 2018 / 2019
Functie Naam lid Ouderraad Ouder van
Voorzitter Claudia H leerling groep 3
Penningmeester Silvia van W leerling groep 3 en 7
Algemeen lid Elena P leerling groep 7
Algemeen lid Gloria van der L leerling kangoeroes en groep 8
Algemeen lid Whaheeda O leerling groep 4 en 6
Algemeen lid Jasmijn van P leerling groep 6
Algemeen lid Francis van H leerling groep 7 en 8
Algemeen lid Malika A leerling Kangoeroes
Algemeen lid Annemarie W leerling groep 3 en 8
Algemeen lid Marianne V leerling groep  3 en 6
Afgevaardigde school Daphne Kap Directeur
Afgevaardigde school Diana Opmeer Teamleider Bovenbouw
Organisatie

De communicatie tussen de OR en alle ouders verloopt via het aanspreekpunt van de OR, meestal via een e-mail van de klassenouder, maar ook regelmatig in de weekbrief.

De OR is opgedeeld in verschillende commissies (Sint, Kerst, Pasen etc.)
De ouders uit de OR vormen op deze manier met een aantal docenten een commissie die de activiteiten in grote lijnen uitwerkt.

Voor de verschillende commissies worden hulpouders gezocht, zij sluiten zich aan bij een commissie of helpen een commissie bij één taak, bijvoorbeeld het versieren van school voor de Kerst.

Hulpouders zijn ouders die graag willen helpen, zij kunnen zich inschrijven op de intekenlijsten, reageren op een oproep van de klassenouder of reageren op een oproep in de weekbrief.
Tot slot:
Het is altijd mogelijk om je via de e-mail op te geven (vrijenburg_or@pcpobr.nl)