De opvang voor en na schooltijd wordt georganiseerd door de
Stichting kinderopvang Barendrecht (SKB) locatie Duckstad.
De pedagogisch medewerkers brengen of halen de kleuters en de kinderen van groep 3 van en naar de diverse ruimtes. De kinderen vanaf groep 4 gaan zelf naar de BSO ruimtes.

Het is prettig dat we onder “één dak” verblijven. Het geeft een veilig gevoel dat de kinderen niet het gebouw uit hoeven.

De BSO ruimte bestaat uit verschillende hoeken, die de kinderen uitnodigen tot verschillende speelactiviteiten. De poppenhoek, autohoek, bouwhoek.
Er is een gedeelte waar de kinderen kunnen uitrusten of bijvoorbeeld een boekje lezen.
Duckstad biedt activiteiten aan die passen bij de leeftijd en interesse van de kinderen.

Binnen

Binnen willen de kinderen graag knutselen, kleuren of kleien. Ze maken mooie dingen met strijkkralen of Playmais. We lezen regelmatig voor uit diverse boeken of doen spelletjes aan de tafel met elkaar.
De een is goed in memory en de ander is dol op Pimpampet.
Zelf bouwen en spelen vinden de kinderen ook leuk. Populair bij de kinderen zijn Lego, Kapla, Knex, Petshop en Playmobil. Jongens en meisjes zijn ook gek op de voetbaltafel. Af en toe koken & bakken we lekkere hapjes. Soms komt er zelfs een echte bakker voor een high tea of maken we een klein restaurant. In de kleine gymzaal kunnen we ons uitleven door hutten te bouwen en spelen we stopdans of stoelendans.
De feestdagen en seizoenen gebruiken we vaak als thema en tijdens Halloween houden we een lampionnenoptocht met de ouders door de wijk.

Buiten

Met mooi weer (en dat is het al snel) spelen de kinderen buiten met een bal of stoepkrijt.
De skeelers, fietsen en tafeltennis zijn ook geliefd en met mooi weer doen we natuurlijk ook waterspelletjes.

Grote kinderen

Zij maken gebruik van de pooltafel, voetbaltafel en de kleine gymzaal op de locatie. Zelf sieraden maken is altijd leuk, net als elkaar schminken of kappertje spelen met nephaar.
De oudere kinderen kunnen tijdens vakanties onder begeleiding gaan zwemmen.

Huiswerk

Op verzoek van ouders, begeleiden we de kinderen met hun huiswerk.
Met de CBS Vrijenburg werken we samen met de buitenschoolse activiteiten zoals schaken, schilderen en sporten in de grote gymzaal.

In de vakantie organiseren we ook uitstapjes naar Play-city, de brandweer, de kinderboerderij, gaan we naar speeltuinen en doen we speurtochten of organiseren we een picknick in de wijk. Kortom in Duckstad is altijd wat te beleven.