Aanmelden nieuwe leerling

Wanneer uw kind ongeveer drie jaar is, gaat u zich oriënteren op een basisschool. Een belangrijk moment voor veel ouders en een keuze die helemaal niet zo makkelijk is. We maken daarom graag tijd vrij voor u en uw kind, zodat u een goed afgewogen schoolkeuze kunt maken.

Via deze website krijgt u een eerste indruk van onze school. Maar om écht meer over onze school te weten te komen, is een bezoek aan onze school natuurlijk het beste. Tijdens een introductie kunt u samen met uw kind rustig de sfeer proeven, de leerkrachten aan het werk zien en de school ervaren wanneer deze in bedrijf is.

Wij willen u dan ook graag uitnodigen voor een kennismakingsgesprek en rondleiding door onze school. U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken en we hebben dan alle tijd om u de school te laten zien en uw vragen te beantwoorden.

Vierjarigen

Ouders die hun kind willen aanmelden op onze school worden gevraagd dit ruim van tevoren te doen. Aan nieuwe ouders adviseren wij dit rond de derde verjaardag van uw kind te doen.

Vroegtijdige aanmelding geeft ons namelijk de mogelijkheid de ontwikkeling van de groei van de school te bekijken en daar tijdig de nodige maatregelen voor te nemen.

Leerlingen van 4 jaar mogen naar school.
Leerlingen vanaf 5 jaar zijn volgens de wet leerplichtig.
De leerlingen komen, in de regel, de eerste dag na hun vierde verjaardag op school.
Voordat ze 4 jaar worden, mogen ze twee dagdelen wennen (niet aaneengesloten).
Leerlingen die eind november of december 4 jaar worden, starten pas na de kerstvakantie.
Voor aanmeldingen 6 weken voor het einde van het schooljaar, geldt hetzelfde. Deze leerlingen zijn na de zomervakantie welkom. Natuurlijk doen wij dit in overleg met u.

Leerlingen van een andere school

Kinderen die van een andere school komen, kunnen te allen tijde worden aangemeld. Na een intakegesprek wordt er contact opgenomen met de huidige school voor informatie.

Op basis van deze informatie wordt uw kind ingeschreven en toegelaten.

De kinderen mogen al voor die tijd kennismaken met hun nieuwe klasgenoten door een dag of dagdeel mee te draaien met de groep waarin ze geplaatst worden.